Επίσκεψη... στην τέχνη!

Παρασκευή 7/12/2012
Λοιπόν δροσοσταλίδες μου, μια χαρά τα πήγατε με τις... ομπρέλες!!!
Έτοιμο το βίντεο με την επίσκεψη στη δημοτική βιβλιοθήκη.  Μένει μόνο να γράψετε ένα μικρό κείμενο για να το συνοδεύσουμε εδώ. Κρατήσατε σημειώσεις στα μπλοκάκια σας από  ό,τι είδα. Οπότε δείτε το βίντεο, σκεφτείτε και τη Δευτέρα  στο μάθημα της γλώσσας κάθε ομάδα θα ετοιμάσει μια μικρή παράγραφο για να συνθέσουμε όλοι μαζί το κείμενο. (Ευκαιρία να κάνετε εξάσκηση στο γραπτό λόγο.) 

Δευτέρα 10/12/2012
Αφού δώσαμε γενικές οδηγίες και φτιάξαμε το βασικό σχεδιασμό του κειμένου μας, οι ομάδες συνεργάστηκαν και έγραψαν ένα πολύ ωραίο και σωστό κείμενο. Οι διορθώσεις που κάναμε στην ολομέλεια της τάξης ήταν ελάχιστες. Μπράβο σας!!

Οι δροσοσταλίδες έγραψαν για την επίσκεψή τους στη δημοτική βιβλιοθήκη:

  Την προηγούμενη Παρασκευή, πήγαμε μια επίσκεψη στη βιβλιοθήκη του δήμου μας. Εκεί παρακολουθήσαμε ένα πρόγραμμα για τον Γιώργο Ζογγολόπουλο, ένα μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη, έργο του οποίου φιλοξενείται στην πόλη μας. Αφού μας υποδέχτηκαν, καθίσαμε αναπαυτικά στο χαλί και ξεκινήσαμε.
   Η υπεύθυνη του προγράμματος μας μίλησε για το έργο του μεγάλου γλύπτη. Ξεκινήσαμε από το μνημείο των Πεσόντων και τελειώσαμε με τις Ομπρέλες. Το μνημείο οι "Πεσόντες" βρίσκεται στην Κοκκινιά, περιοχή του δήμου Νίκαιας -Αγ.Ι.Ρέντη και συμβολίζει αυτούς που σκοτώθηκαν  στο μπλόκο των Γερμανών στις 17 Αυγούστου 1944. Είναι η μορφή της νίκης που κρατά ένα νεκρό παλικάρι που έχει στο χέρι του ένα κλαδί ελιάς.
    Στη συνέχεια είδαμε τα υπόλοιπα έργα του. Μάθαμε τι υλικά χρησιμοποιούσε. Σε πολλά χρησιμοποιούσε μάρμαρο και μπρούντζο, αλλά στα τελευταία έργα του χρησιμοποιούσε ατσάλι, γυαλί, και πλέξιγκλας. Μας εντυπωσίασε πολύ το έργο του " Ομπρέλες" που βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
   Αφού τελείωσε η παρουσίαση, ζωγραφίσαμε κι εμείς εμπνεόμενοι από τα έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Περάσαμε πολύ ωραία, μάθαμε καινούρια πράγματα κι ελπίζουμε να ξαναπάμε!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου